Beginnen
23 november 2022

Hoe ga jij met je tijd om?

Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze druk zijn. En dat terwijl ze het zo graag anders zouden willen. Vaak wordt de verantwoordelijkheid hiervan weggeschoven naar werk, gezin, huishouden of sociale verplichtingen. Zolang daarin niks verandert, verandert het druk zijn ook niet.

Maar wie is nou echt verantwoordelijk? Wees eerlijk, dat ben je toch zelf? Jij bepaalt toch zelf welk werk je doet, hoeveel aandacht jij je gezin geeft, hoeveel verjaardagen je afgaat en hoe vaak je nutteloos op je telefoon zit?

Op een gegeven moment in mijn leven besefte ik dat het bij mij alleen maar om mijn werk ging. Ik sprak mijn familie en vrienden nauwelijks meer. Mentaal was ik alleen maar aan het werk en daardoor lichamelijk vaak vermoeid. Alle sociale verplichtingen waren daardoor ook echt verplichtingen. Het koste me veel energie 😤.

Totdat ik inzag dat het niet aan mijn werk lag of aan andere mensen, maar puur aan mijzelf. Aan de keuzes die ik zelf maakte. Ik maakte mijn werk zo mega belangrijk. Ik zorgde slecht voor mezelf. Ik zorgde voor ruis op de lijn richting familie en vrienden.

Vanaf het moment dat ik hierna heb beslist de verantwoordelijkheid te nemen dit anders te doen, is er veel veranderd in positieve zin. Wat is het lekker om zelf de touwtjes in handen te hebben en zelf te bepalen wat ik met mijn tijd doe en wat en wie ik belangrijk vind in mijn leven. Heerlijk 😍!

Ben jij baas over je eigen tijd?

Meer inspiraties

Geef een reactie

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?