Beginnen
30 juni 2023

Hou het simpel

Het is echt niet zo ingewikkeld! Ik herinner mezelf er vaak aan. Hoe simpeler de oplossing hoe beter 💪 . Als ik ergens tegenaan loop, ergens niet blij mee ben of het anders wil, dan herinner ik mezelf eraan. Dan denk ik aan de meest simpele oplossing. De uitvoering is dan nog niet belangrijk, het gaat eerst om dat ik iets simpel maak. Want meestal is het in de praktijk ook zo.

Als ik fitter wil worden, kan ik meer gaan bewegen en gezonder eten. Als ik beter wil slapen, kan ik minder op mijn laptop en telefoon zitten. Als ik onrust in mijn hoofd heb, kan ik pen en papier pakken en overzicht creëren. Als ik me opgejaagd voel, kan ik wat extra tijd inplannen voor mezelf. Als ik moe ben, dan kan ik wat eerder naar bed gaan.

We maken het soms zo ingewikkeld, terwijl het meestal heel erg simpel is 💁‍♂️ . Althans, de oplossing bedenken is heel simpel. Jarenlang wist ik wel dat ik niet goed voor mezelf zorgde. En ik wist heus wel wat ik eraan zou moeten doen.

Enkel de gedachten in mijn hoofd die zeiden dat het allemaal veel te moeilijk zou zijn om te veranderen, die zaten mij in de weg. Die bepaalden dat ik niets deed. Dat ik niet in actie kwam. Terwijl de oplossing nog steeds heel erg simpel was.

Nu besef ik heel goed dat als ik echt iets wil, ik mij niet moet laten afleiden door gedachten die vertellen dat het allemaal heel ingewikkeld is. Want die gedachten willen geen verandering, die willen alles dat ik doe wat ik altijd deed, lekker vertrouwd.

En als ik dat doorbreek, iets met uit mijn comfortzone gaan, dan voel ik direct dat ik groei. Dat ik stappen maak, dat ik vooruit ga, dat ik voldoening haal uit mijn dag 🤩 .

En dat is precies de reden waarom ik mezelf blijf herinneren dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Dat de oplossing, de volgende stap, het volgende level, eigenlijk heel simpel is.

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?