Beginnen
30 juni 2023

Controle loslaten

‘De controle loslaten en vertrouwen op wat er komen gaat’. Het klinkt zo lekker simpel, maar wat kan dat soms moeilijk zijn. Want ik wil zo graag die controle houden 😦 , ik wil zelf bepalen hoe het gaat lopen en het idee hebben dat mijn leven maakbaar is.

Maar helaas! Dat is het niet. Eigenlijk heb ik vrijwel nergens controle op. Ik heb geen controle op het weer, op het verkeer, op de waarde van geld, op de natuur, op de mensen die ik leer kennen, op mijn tegenstander op de tennisbaan, op mijn klantengroei, op het humeur van mijn vriendin, op de nieuwe releases op Netflix. Niks nada noppes.

Bah, wat een tegenvaller. Mijn leven is dus niet maakbaar. Het enige waar ik controle over heb ik is hoe ik met elke verandering omga. Want alles om mij heen verandert, continu. En ik verander mee, op mijn eigen manier. Dus waar moet dan eigenlijk mijn focus liggen? Juist, enkel op mijzelf 👌.

In de praktijk vind ik het best wel lastig om die controle los te laten. Maar als ik het hier zo opschrijf, is het eigenlijk best wel simpel. Het voelt eigenlijk best wel bevrijdend. Ik hoef me niet overal mee bezig te houden, me druk over te maken. Het bespaart me een hoop energie.

Ik bepaal de richting waarop ik heen wil, dat is mijn startpunt. Daarna accepteer ik dat ik daar uiteindelijk op duizenden manier kan komen. Het leven wijst mij dan vanzelf de weg 🤩.

Dat klinkt toch best wel mooi?

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?