Beginnen
2 december 2022

Geen goede voornemens voor mij!

Einde 2022 nadert en we gaan weer massaal beloven aan elkaar dat we gezonder gaan leven, minder alcohol gaan drinken, meer gaan bewegen, meer aandacht aan elkaar gaan besteden, het rustiger aan gaan doen enzovoorts.

En wat is er na 3 maanden van terecht gekomen? Meestal heel erg weinig 😪. Een typisch geval van sterk en gemotiveerd begonnen en slap en zelf-oordelend geëindigd.

Ik ga niet vertellen wat voor jou goed werkt, maar ik kan wel vertellen wat voor mij wel werkt.

Allereerst omschrijf ik voor mezelf hoe mijn ideale leven eruit ziet. Daar plak ik geen jaartal op, maar het is een visualisatie van combinatie verlangens in de toekomst. Dan kan ik bepalen in welke richting ik nog belangrijke stappen heb te zetten.

Daar maak ik dan een persoonlijk doel van. Dit is voor mij alleen een juist doel als ik er van te voren al heel erg blij van word, ik mezelf uitdaag en het concreet haalbaar is 😊.

Vervolgens maak ik een opsomming van alle acties die ik kan bedenken die nodig zijn om dit doel te kunnen halen. Deze opsomming bekijk ik later nog eens en pas die aan.

Tot slot plan ik de belangrijkste acties in en evalueer ik tussendoor wat wel werkt, wat niet werkt en waar ik extra hulp bij nodig heb.

Dit proces doe ik dus het hele jaar door. Telkens doelen bijstellen, acties evalueren, hulp vragen en af en toe in die helikopter stappen om te kijken of ik nog op de juiste koers zit.

Goede voornemens zijn goed bedoeld, maar te tijdelijk, te korte termijn en te vluchtig bedacht. Persoonlijke doelen stellen is voor mij een continu en gegrond proces, het hele jaar door 😊.

Een ‘way of life’.

Meer inspiraties

Geef een reactie

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?