Beginnen
30 juni 2023

Wat zou jij doen?

Wat zou je doen als je wist dat het 100% zeker was dat het zou lukken? Ik vind dat een hele goede vraag. Deze pikte ik ergens uit een podcast op en bleef bij mij hangen. De rest van de podcast heb ik eigenlijk niet meer echt geluisterd, ik was alleen maar bezig met die ene vraag.

Zou ik dan een ander huis kiezen? Een andere koers in mijn bedrijf? Wonen in het buitenland? Beste tennisser ter wereld zijn? Ga ik dan 10000 mensen per jaar coachen? En zo ging het nog wel even door 🙃 . Mijn hoofd ging ieder geval even op hol. En er kwam ook meteen angst om de hoek kijken. Want wil ik dan alles helemaal anders en leef ik nu op de rem? Gelukkig kwam ik al snel tot de conclusie dat ik eigenlijk best wel blij ben met mezelf en mijn leven.

En dat is een fijne constatering. Ik zou op dit moment eigenlijk niet zoveel anders willen. Maar had ik mijzelf deze vraag een paar jaar eerder gesteld, dan had mijn angst een grotere stem gekregen. Toen was ik eigenlijk nergens (behalve mijn vriendin) echt heel blij mee. Ik zorgde minder goed voor mezelf, was aan het jagen op allerlei doelen en leefde niet zo bewust zoals nu.

En ja, natuurlijk kan en wil ik beter en wil ik groeien 💪 . Maar dat is niet meer vanuit angst. Dat is vooral omdat ik er voldoening uit haal en ik andere mensen nog meer kan inspireren. Dat is een veel fijner gevoel en is ook niet tijdsgebonden.

Met terugwerkende kracht ben ik dus blij dat ik deze conclusie kan trekken en dat die ene vraag uit die podcast is blijven hangen.
Wat doet die vraag met jou als je er even een paar seconden bij stilstaat? Let me know!

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?