Beginnen
30 juni 2023

Wandelen is goud

‘Tom, ga je mee een stukje wandelen?’ ‘Huh wat?! Nee daar heb ik echt geen zin in.’

Dit was hoe het zo’n beetje elke keer ging. Ik hield niet van wandelen, dat vond ik iets voor saaie mensen en zonde van je tijd 🤐. En waar wandel je dan heen? Als er geen eindpunt is, dan kan je net zo goed thuisblijven toch?

Inmiddels kijk ik hier, gelukkig maar, heel anders naar. Wandelen doe ik tegenwoordig dagelijks. Ik kan al mijn gedachten even laten bezinken en dat geeft mij veel meer rust in mijn hoofd. Het geeft mij een beter overzicht of ik aandacht geeft aan de juiste dingen in mijn leven.

Bovendien is de natuur is veel mooier als je er de tijd voor neemt om haar eens goed te bekijken. Tegenwoordig kan ik er eigenlijk best wel van genieten.
Daarnaast krijg ik tijdens wandelingen veel meer inspiratie en ideeën. Er poppen ineens antwoorden op 😍 waar ik anders uren over na aan het denken ben. Mijn onderbewustzijn wordt dus op een fijne manier geactiveerd.

Tot slot is wandelen ook nog eens goed voor mijn gezondheid. In mijn werk zit ik veel, dus heel fijn dat ik mijn lichaam wel voldoende beweging gun. Ik hoef geen stappenteller meer te gebruiken, want ik weet dat ik wel goed zit.

En ja, tuurlijk is het fijn om samen te wandelen. Zeker als we er de tijd voor nemen en we alle dagelijkse rompslomp even achter ons laten. Vroeger moesten ze mij echt meesleuren, maar tegenwoordig word ik veel sneller gek van al dat binnen zitten.

Mooi he, hoe mensen kunnen veranderen 😁! 

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?