Beginnen
30 juni 2023

Schermloos

Kies je voor ontspanning of kies je voor afleiding? Als jij (alweer) een super drukke dag hebt gehad, waar heeft jouw hoofd dan eigenlijk behoefte aan als je thuis bent? Nog meer prikkels? Nog meer scrollen en zappen 😏 ?

Nee natuurlijk niet. Je hoofd heeft nood aan het tegenovergestelde: ontspanning en rust. Je hoofd wilt alles van de dag even verwerken en het batterijtje weer kunnen opladen.

Ook al weet ik natuurlijk dondersgoed wat goed voor me is, toch blijft het lastig om altijd de juiste keuzes te maken. Het is zo verleidelijk om mijn telefoon te pakken. Het is zo verleidelijk om uit gewoonte de TV aan te zetten. Maar wat levert het mij eigenlijk op?

Bar weinig!

Naja het levert mij wel wat op. Het levert mij meer onrust in mijn hoofd op en een slechte nachtrust 😣 . Ik word vermoeider wakker en start de dag dus niet volledig opgeladen. Als ik dit patroon niet doorbreek en andere keuzes maak, zal die batterij ook niet meer vanzelf opladen.

En dat is niet zoals ik wil leven. Ik wil volle bak energie, ik wil rust in mijn hoofd, ik wil bewuste keuzes maken en voldoening halen uit mijn dag. Dus ik leg steeds vaker die telefoon weg en ik kies voor een schermloze avond. In het begin even wennen, maar oooh wat slaap ik dan lekker en oooh wat voel ik mij de volgende dag energiek en scherp. Heerlijk 😍 !

Houd jij wel eens een schermloze avond?

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?