Beginnen
30 juni 2023

Rust in mijn hoofd

Rust in mijn hoofd, daar begint het eigenlijk allemaal mee. Als ik me onrustig voel, geen overzicht heb, snel geïrriteerd ben, mij zorgen maak of aan het haasten ben, dan weet ik dat het ligt aan de onrust in mijn hoofd 😵.

Het ligt niet aan de ander, aan de situatie, aan de tijd die snel gaat of aan iets wat ik verzin waar het aan ligt. Die onrust, zorgen en irritaties creëer ik zelf, dus kan ik er zelf ook wat aan doen. Dat is dan wel weer fijn. Ik moet het alleen mezelf even vertellen, dat ik zelf de oorzaak ben.

En ik ben dus zelf ook de oplossing 😁.

Even niet de TV aan doen, even niet mijn telefoon pakken, even niet haasten in het verkeer, even niet mij aangevallen voelen, even niet onzeker zijn wat anderen van mij vinden. Gewoon even niet. Even niks.

Ik kan natuurlijk ook telkens even gaan wandelen, pauze nemen, mediteren, muziekjes luisteren, onthaasten of wat dan ook. Uiteraard doe ik dat ook wel. Maar het begint bij mij bij de bewustwording. Bewust worden van de onrust in mijn hoofd. Pas dan kan ik een andere keuze maken dan ik gewend ben.

Dan geniet ik even van een rustig moment, dan laat ik anderen voor in het verkeer, dan bedenk ik waar ik op dat moment blij van word, dan kan ik op een rustige manier naar de gekte in de wereld kijken.

Door mijn bewustzijn te vergroten, kan ik de juiste keuzes maken en vergroot ik mijn persoonlijk leiderschap. Dat lukt mij niet altijd, maar wel heerlijk als het wel lukt 😍.

Hoe ga jij om met de onrust in je hoofd?

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?