Beginnen
30 juni 2023

Metamorfose

Wat een metamorfose 😍! Met positieve verbazing noteerde ik de cijfers die, laten we haar nu even Ingrid noemen, zij als antwoord gaf op mijn vragen.

Gemiddeld was ze in 3 maanden tijd met meer dan 2 punten gestegen. Voor het onderdeel ‘rust in het hoofd’ ging ze zelfs van een 4 naar een 8 😲. Ik zag in haar ogen dat ze daar stiekem toch wel heel erg trots op was.

Ik laat mijn klanten cijfers geven voor hoe zij op dat moment hun leven ervaren. Dan geven ze aan het begin, halverwege en aan het einde van het traject scores voor een 20-tal verschillende onderwerpen. Zo zien ze zelf dat er daadwerkelijk een stijgende lijn in zit. En dat is eigenlijk altijd het geval.

In mijn ogen is het heel motiverend om bij te houden wat er goed gaat en hier even bij stil te staan. Het gaf Ingrid dan ook meteen goed gevoel en je zag direct haar zelfvertrouwen toenemen 💪. We hebben dit moment dan ook gebruikt als motivatie om een volgende stap te kunnen gaan zetten.

Vaak hebben mensen het zelf niet door dat ze flink aan het groeien zijn. Want elk periode van persoonlijke groei is al snel weer het ‘nieuwe normaal’. Dan horen ze positieve geluiden vanuit hun omgeving, of van mij, maar dan ervaren ze dat zelf maar heel eventjes. En door die cijfers te geven voor zichzelf wordt die groei een stuk inzichtelijker.

Niet die cijfers, maar die ‘trots’ die ik in Ingrids ogen zag, dat is de reden dat ik mijn werk zo mooi vind en zo’n grote drive heb om mensen te helpen groeien 😍.

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?