Beginnen
30 juni 2023

De regie kwijt

‘Help, ik ben de regie kwijt over mijn leven 😢. Ik heb het gevoel dat ik word geleefd en dat ik de controle ben kwijt geraakt. En dat terwijl ik op papier eigenlijk een prima leven heb. Een liefdevol gezin, een goedlopend bedrijf, een druk sociaal leven, een fijn huis. In principe heb ik het wel voor elkaar. Dus eigenlijk zou ik niet mogen klagen.

Maar toch haal ik geen voldoening uit hetgeen ik doe. Er heerst constant onrust in mijn hoofd en krijg het niet voor elkaar om tijd voor mezelf te nemen en echt goed op te laden. Mijn energie wordt steeds minder en zonder dat ik het door heb daalt ook mijn zelfvertrouwen. Hierdoor sta ik niet blij op en ga ik niet blij naar bed 😢.

Ik weet dat ik beter voor mezelf moet zorgen maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. En eigenlijk heb ik daar ook de kracht niet echt voor. Althans dat maak ik mezelf wijs.

Hulp vragen vond ik altijd spannend en stelde ik liever uit. Dat komt vast wel een keer denk ik dan. Want ik moet me dan kwetsbaar opstellen en dat maakt mij gevoelsmatig nog zwakker dan ik al ben 😮.

Kortom, het is een soort negatieve spiraal waar ik zelf niet uit kom. Maar dat wil ik wel heel graag. Ik ben er klaar mee, ik wil geen slachtoffer zijn, ik wil er wat aan doen en weer leven. Ik wil weer voldoening halen uit hetgeen ik doe en trots zijn op wie ik ben en wat ik doe.’

Dit is een korte samenvatting van een klant bij de start van een coachtraject. Dit geeft heel goed weer dat de buitenkant van iemand er heel anders uit kan zien dan de binnenkant.

Is dit (deels) herkenbaar voor jou 😊?

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?