Beginnen
30 juni 2023

Bewuste keuzes maken

Het is toch eigenlijk bizar?! Ik klaag dat ik moe ben, dat ik last heb van pijntjes, dat ik zo prikkelbaar ben, dat ik negatieve gedachten heb, dat ik niet lekker in mijn vel zit, dat ik zo snel ziek bent, dat mijn lichaam er niet fit uit ziet 😦 .

En wat doe ik eraan? Ik prop me nog verder vol met giftig voedsel. Het wordt dus alleen maar erger. In de supermarkten staan rijen vol met chips, frisdrank, alcohol, pizza’s, chocola en koekjes. Maar ik moet hun niet de schuld geven. Zij bieden aan wat ik wil consumeren.

Het ligt aan mezelf. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik naar binnen stop. Ik neem telkens slappe keuzes en stel verbetering steeds uit. Dus bij deze, stop ik met al die ongezonde troep. Ik koop het niet, want dan eet ik het ook niet.

Waarom moet mijn eten eigenlijk lekker zijn? Het moet toch vooral goed voor me zijn? Je lichaam is toch een geweldig voertuig, die je de allerbeste brandstof gunt 🤩 ? Elke dag brengt mijn lichaam mij waar ik naartoe wil. En dat wil hij nog vele jaren doen, maar alleen als ik er goed voor zorg.

Ik stop met ongezonde troep te kopen. Het is maar een heel kort moment dat ik er schijnbaar van geniet. Mijn lichaam is daarna lange tijd bezig om die shit te verwerken. En dan komt er een moment dat hij zegt: zoek het uit, ik kan niet meer. Dat is het toch niet waard?

Ik gun mijn lichaam de beste brandstof. Ik zal beter slapen, beter bewegen, beter denken, beter voelen, beter leven. En dat door simpelweg een bewuste keuze te maken 💪 !

Meer inspiraties

Meer inspiraties

Wees trots op wie je bent
Copyright © 2023 Tom Dijkstra
Website door Digitale Helden
crossmenu
Chat openen
Wat kan ik verwachten van het traject?
Scan de code
Hallo Tom hier,
Kan ik je ergens mee helpen?